Confidenţialitate

Revenirea elevilor la școală după Paște: Autoritățile au eliminat ”scenariul roșu” | AUDIO

Autoritățile au decis modul în care vor reveni elevii la școală după vacanța de Paște: a fost eliminat scenariul roșu.

Ordinul comun privind revenirea elevilor la școală a fost semnat de ministrul Sănătății și cel al Educației. În localitățile cu incidența Covid sub un caz la mia de locuitori, revin fizic la școală toți elevii, indiferent de clasă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu:

”Sigur că da, respectăm toate regulile de protecție sanitară, de la purtarea măștii de protecție până la aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă.”

În localitățile cu peste un caz la mia de locuitori revin la școlă numai cei din clasele primare, elevii din anii terminali și copiii care învăță în școli speciale.

”S-a înțeles argumentul potrivit căruia este imposibil de asigurat în online asistență pentru stimulare polisenzorială, psihomotrică, pentru logopedie sau pentru kinetoterapie”.

Vacanța de Paște se încheie pentru elevii din anii terminali pe 10 mai, pentru ceilalți, pe 5 mai. Se vor folosi în continuare testele antigen în școli – s-a renunțat la ideea testelor de salivă:

”Chiar dacă sunt cazuri confirmate, prin aceste teste non-invazive, ele nu pot fi luate în calcul la rata de infectare, ele ar trebui să fie validate mai întâi prin teste antigen rapide și mai apoi prin teste PCR. Am înțeles că asta mai mult ar îngreuna decât ar ajuta situația”.

Totodată – orele remediale pentru recuperarea materie se pot organiza cu prezență fizică – indiferent de rata de infectare. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu