Revelion in Tara Cavalerilor Maltezi

Un pachet turistic la sfârșitul anului costă câteva sute de euro.

Malta este o țară puțin mai mare decât Bucureștiul, cu o populație de aproximativ patru milioane și jumătate de locuitori. De aici rezultă principalul avantaj pentru turiști: într-o săptămână, aceștia pot vedea, practic, o țară întreagă.

Dat fiind că se află la doar 93 de km de Sicilia și la aproape 300 de km de Tunisia, Malta a primit influențe și dintr-o parte, și din cealaltă, lucru care se vede, de exemplu, în bucătăria malteză. În plus, adăugăm influența britanicilor, care au ocupat acest arhipelag ani buni. Ceea ce înseamnă că maltezii știu foarte bine engleza, un alt avantaj pentru turiști.

În ceea ce privește obiectivele turistice, unul din locurile impresionante este Medina, numit și Orașul Tăcerii. Pe străduțele pietruite nu circulă mașini, ci doar trăsuri, iar din spatele obloanelor colorate nu răzbate în stradă niciun sunet. Cei care vor să se distreze, pot merge în Saint Julien. Este orașul în care pub-urile și cluburile sunt la tot pasul. Este, practic, polul distracției și destinația principală pentru cei care vor să transforme nopțile în zile.

Itinerariul oricărui turist trebuie să includă și Grota Albastră sau capitala La Valetta. Cei care vor adrenalină, pot pleca într-un safari cu jeep-uri pe Insula Gozo. (AUDIO Monica Gheorghiu, reprezentant agenție de turism, despre obiective turistice)

Malta poate fi destinația potrivită și pentru petrecerea Revelionului. La sfârșitul lui decembrie temperaturile sunt aproximativ 18-20 de grade Celsius, ceea ce face ca locul să fie ideal pentru cei care fug de frig. Un pachet turistic ce include biletul de avion și cazare șapte nopți în perioada Revelionului costă câteva sute de euro. (AUDIO Monica Gheorghiu despre pachete turistice)