Confidenţialitate

Reuniune a miniștrilor europeni pentru sănătate. Se discută despre a patra doză de vaccin anti-COVID | AUDIO

Au loc la nivel de miniștri ai Sănătății, prin videoconferință. Se caută o abordare comună a statelor membre, în contextul în care unele state au început deja să facă imunizări și cu al doilea booster.

Ungaria și Danemarca sunt țările europene care deja au recurs la vaccinarea anti-COVID cu a patra doză. Danemarca o administrează doar populației la risc, în timp ce în Ungaria oricine poate face doza suplimentară, în urma unei consultații medicale.

Președinția franceză a Uniunii Europene a anunțat discuțiile de azi între miniștrii Sănătății. Intenția e de a găsi o abordare unitară în ceea ce privește strategiile de vaccinare, potrivit agenției Reuters.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la începutul săptămânii că doza a patra ar putea fi făcută de persoanele cu sistemul imunitar foarte slăbit, dar că e nevoie de mai multe date.

Israelul a fost prima țară care a recurs la acest al doilea booster, pe care îl administrează de luna trecută celor vulnerabili.

Tot în videoconferința de vineri, miniștrii europeni ai Sănătății vor vorbi și despre posibilitatea de a cumpăra din nou împreună vaccinuri anti-COVID, adaptate noilor tulpini.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Citește și: Alexandru Rafila: La 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster, doza a treia | AUDIO