Returul finalei Copa Libertadores se va juca în afara Argentinei

Manșa a 2-a a finalei Cupei Libertadores – varianta sud-americană a Ligii Campionilor, nu se va mai juca în Argentina, din cauza incidentelor violente de la sfârșitul săptămânii trecute.

Confederația sud-americană de fotbal, CONMEBOL a hotărât ca returul dintre River Plate și Boca Juniors să nu se mai dispute pe stadionul “Monumental” din Buenos Aires.

Întâlnirea va avea loc la 8 sau 9 decembrie, într-un oraș care urmează să fie anunțat în următoarele zile.

Prima confruntare s-a terminat la egalitate: 2-2, iar înaintea manșei secunde, programată sâmbăta trecută, fanii lui River au atacat cu pietre autocarul rivalei Boca.

Mai mulți fotbaliști au fost spitalizați, iar conflictul dintre suporteri și poliție s-a soldat cu zeci de răniți. Partida s-a decalat inițial pentru duminică, apoi a fost amânată din nou.

CONMEBOL a deschis totodată și o anchetă disciplinară împotriva celor de la River Plate, care are la dispoziție 24 de ore pentru a-și pregăti apărarea.

Amintim, orașul Genova s-a oferit să găzduiască finala Cupei Libertadores, motivând că ambele cluburi, Boca Juniors și River Plate au fost fondate de emigranți italieni în Buenos Aires.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS