Confidenţialitate

Rețele de trafic de droguri în licee: cât de usor gasesti droguri într-o școală din România?

DIICOT a avut în ultimele zile mai multe acțiuni privind grupări care vindeau droguri în școli sau licee. S-a întâmplat în București, Bacău dar și în Suceava.

Cel mai răsunător caz – cel din Capitală. Aici șapte persoane au fost arestate preventiv. Cannabis, cocaină sau ketamină – sunt substanțele vândute în aceste licee. Directoarea Colegiului Național „I.L Caragiale” spune că a semnalat problema la poliție, dar nu s-a făcut nimic. Mai mult, părinții au reacționat violent când a adus în discuție acest subiect.

România duce lipsă de centre de dezintoxicare, dar și de locuri în care tinerii să fie consiliați. În mare parte, toate sunt inițiative private – nu ale statului.

Cât de ușor găsești droguri într-o școala din România? Ce poate face un profesor care întâlnește astfel de cazuri? Ce faci cu minorii care sunt traficanți?

Pe baza acestor întrebări construim dezbaterea de azi, 23 martie 2023, la România în Direct. Cătălin Striblea intră în direct cu ascultătorii  Europa FM de la ora 13:15 la 0372 069 599.