Republica Fantastică România: Zece mii de tocătoare din lemn au fost arma secretă a candidatului Iulian Bădescu la alegerile locale din 2012, din Ploieşti

Aproape zece mii de tocătoare din lemn – adică funduri de lemn – au fost arma secretă a candidatului Iulian Bădescu la alegerile locale din 2012, din Ploieşti, spun procurorii DNA – când a şi câştigat.

În schimbul tocătoarelor, făcute de o firmă, politicianul i-a promis contracte pe bani publici, dacă va fi ales primar al oraşului. Anchetatorii spun că şi-ar fi ţinut promisiunea. Acum, fostul primar este trimis în judecată pentru luare de mită şi fapte de corupţie.

Fratele unui afacerist a povestit cum a aflat că trebuie să facă tocătoare din lemn pentru candidatul la postul de primar al Ploieştiului.

„În perioada campaniei electorale din anul 2012 pentru alegerile locale, fratele meu, Tudose Ion, mi-a spus că Bădescu Iulian – care candida pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti – i-a solicitat executarea la societatea noastră a 10.000 funduri de lemn (tocătoare) despre care am înţeles că acesta urma să le distribuie alegătorilor”.

Procurorii spun că tot în campania electorală, o altă firmă din Ploieşti ar fi cheltuit peste 300 de mii de lei pentru bere, carne, cârnaţi, ulei, făină şi zahăr, toate oferite apoi alegătorilor de candidatul Iulian Bădescu.

Cadouri pentru alegători

– 100.000 sticle de bere, de un litru

– 1.008 litri ulei floarea soarelui

– 175 kg cârnați afumați

– 13.000 kg. mălai

– 19.500 kg. făină

– 1.500 kg. zahăr

– 18.000 bucăţi pixuri

– 30.000 bucăţi brichete

Sursa: Raportul de constatare DNA

Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie.

Primăria Ploieşti este parte civilă în acest dosar, în care fostului edil i se impută un prejudiciu de 8 milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.