Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Un primar din Gorj a fost dat în judecată de toți funcționarii primăriei

Un primar din Gorj a fost dat în judecată de toți angajații după ce acesta le-a dat dispoziție să returneze sporurile ilegale pe care le primiseră din partea fostului primar. 

Se întâmplă în comuna Stănești din Gorj, unde Curtea de Conturi a constatat că, în perioada 2019-2020, primarul a acordat sporuri ilegale angajaților. Suma totală s-a ridicat la 200.000 de lei. 

Noul edil, Constantin Bicheru, nu a contestat raportul Curții de Conturi și a cerut banii înapoi, ceea ce a stârnit o mare revoltă printre funcționari.

Situația este disperată, după cum spune primarul Constantin Bicheru, citat de publicația Pandurul: “Eu îi cred că le este greu că le iau și din banii, îi pun să și muncească dublu față de cât munceau pe vremea fostului primar.”

Primarul mai spune: “Este un singur angajat care nu m-a acționat în instanță și care mi-a spus că el a știut de la început că aceste sporuri sunt ilegale.”

Cea mai nemulțumită de întreaga poveste este contabila șefă, șoția fostului primar PSD al comunei. Ea are de dat înapoi aproape jumătate din suma constatată ca prejudiciu de Curtea de Conturi – adică 98.000 de lei din 200.000.

Nu e singura problemă cu banii dați de ilegal de primărie. În mandatul fostului primar, consiliera personală a acestuia a continuat să vină la serviciu timp de trei ani după ce i s-a desființat postul. Potrivit Digi 24, în această perioadă, ea a primit salariu, ba chiar a beneficiat și de majorări salariale.

Sursa foto: Pandurul.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.