Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Un fost director al Casei de Pensii Dâmbovița a fost trimis la mănăstire pentru că a furat bonurile de combustibil

Un fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Dâmboviţa, Dorel Pantilin, a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii la o mănăstire.  Sentința Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, scrie Adevărul.

El a fost deferit justiţiei în urma unui control făcut de Curtea de Conturi care a descoperit că fostul director a folosit 38 bonuri de motorină, fiecare în valoare de 50 lei, 28 dintre ele folosindu-le pentru maşina personală. Alte 10 bonuri valorice au ajuns tot la fostul director, dar acesta nu a putut să spună ce anume a făcut cu ele. În total, un prejudiciu de 1.900 lei.

Dar Casa de Pensii Dâmboviţa nu avea decât mașini pe benzină, astfel că acel consum de motorină nu avea ce să caute în gestiunea instituţiei.

Faptele s-au petrecut în perioada 2013-2014, dar a fotul director fost trimis în judecată abia în februarie 2021. El şi-a recunoscut fapta şi a achitat prejudiciul în valoare de 1.900 lei.

Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat la 1 an şi 6 luni pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de delapidare.  Ca pedeapsă suplimentară, fostul şef al Casei de Pensii Dâmboviţa a fost trimis să muncească în folosul comunităţii pentru o perioadă de 70 de zile în cadrul Mânăstirii Stelea din Târgovişte sau la Direcţia de Asistenţă Socială.   

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.