Confidenţialitate

Republica Fantastică România: Șeful delegației TVR pentru Cupa Mondială de Fotbal din Qatar ar fi cumpărat peste 700 de bilete la meciuri și le-ar fi revândut la suprapreț | VIDEO

Televiziunea publică a depus plângere penală după ce șeful delegației pentru Cupa Mondială de Fotbal din Qatar ar fi cumpărat, în numele TVR, peste 700 de bilete la meciuri și le-ar fi revândut la suprapreț.

Este vorba despre domnul Cristian Oprean, angajat de 20 de ani la televiziunea de stat. El a fost coordonatorul delegației postului public la Campionatul Mondial din Qatar.

Pagina de Media a aflat că, în luna noiembrie, la Redacţia Sport din TVR ,a fost primit un mail de protest de la cineva care se plângea că Oprean i-ar fi vândut la suprapreț bilete la semifinala Franţa – Maroc, dar că nu a putut intra la meci pentru că biletele aveau menţiunea “TVR” și, cumva, erau personalizate.

Semnatarul mailului mai acuză și că Oprean i-ar fi vândut biletele “în faţa hotelului Marriott” și adaugă: “am plătit pe ele 1.800 de euro, costau cam 620 bucata”.

Așa a început scandalul. Strâns cu ușa, șeful din TVR a declarat inițial că totul e “un bluf, o invenție, un fake, o înscenare ieftină”, după care a admis că a cumpărat din partea TVR 64 de bilete “pentru prieteni”.

Care e treaba TVR aici? Postul avea acces la aceste achiziții ca stație TV care deținea drepturi de difuzare și comentarii de la fața locului, pe filiera FIFA – EBU, adică European Broadcasting Union.

TVR a început o cercetare disciplinară, Oprean și-a dat demisia, chiar dacă continua să susțină că luase biletele “pentru a ajuta”, chiar dacă a admis, într-un interviu pentru Pagina de Media, că nu informase postul despre cumpărăturile pe care le făcea în numele instituției.

Apoi a venit bomba. TVR a anunțat că, în urma investigațiilor interne, a descoperit că șeful demisionar de la sport cumpărase, fără drept, nu 64, ci 712 bilete la meciuri de la CM din Qatar. Datele au fost obținute din portalul oficial FIFA.

Interesant că, la începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.