Republica Fantastică România: O şcoală din Bucureşti este în renovare de 10 ani

Este vorba despre şcoala Eugen Barbu, din sectorul 1, a cărei renovare a fost începută în 2006. Ieri a fost al 10-lea început de an şcolar pe cere profesorii şi elevii de la Eugen Barbu l-au petrecut în altă unitate (la Şcoala Gimnazială Sf. Nicolae). Aici au primit provizoriu 5 clase în care trebuie să se-nghesuie 200 de levi, în două schimburi.

Pe net circulă o petiţie a unei învăţătoare de la Eugen Barbu, doamna Corina Cueru – e un apel disperat, un strigăt de ajutor.

Iată câteva pasaje din această petiţie:

“Iata faptele: LA 1 IULIE 2006 s-u demarat lucrarile de reabilitare a scolii in cadrul programului BEI, administrat de Primaria Capitalei!! Fonduri alocate: 1 MILION DE EURO!!!

ACESTE LUCRARI NU S-AU FINALIZAT NICI PANA LA ACEASTA DATA!!!”

“CINE RASPUNDE PENTRU SITUATIA INCALIFICABILA IN CARE NE AFLAM??

DE CE BENEFICIARII ACESTEI LUCRARI, DIN SISTEMUL DE INVATAMANT, NU AU LUAT ATITUDINE ????

CE PUTEM FACE NOI, DASCALI SI PARINTI, PENTRU CA ACEASTA SCOLA CU TRADITIE SI ISTORIE, IN CARE A INVATAT MARELE NOSTRU SCRIITOR, EUGEN BARBU, SI ZECI DE GENERATII DE COPII, INCEPAND DIN 1912, SA FIE DIN NOU A CELOR CARORA LE APARTINE???”

Cu respect si incredere si multa ingrijorare,

INVATATORUL care isi desfasoara activitatea in aceasta scoala de 37 DE ANI

CORINA CUERU

  1. Mentionez ca numeroasele demersuri institutionale facute de directorul scolii catre factorii responsabili de aceasta lucrare, inclusiv audienta la Primarul Capitalei, domnul Sorin Oprescu, nu au dus la finalizarea lucrarilor.

Un părinte care semnează comentează la petiţie:

“Apreciez scoala care ne gazduieste (tolereaza!!) acum, insa faptul ca pici de clasa pregatitoare sau de clasa I invata inghesuiti pe un singur etaj 2 (fara gratii la geam) cu cei mari care ii imping pe scari si ii blocheaza in toalete, cu clase in care, in zilele cu soare, fac sa curga apele pe copii etc. nu suna deloc linistitor pentru niciun parinte.”

Textul integral al petiţiei, aici- http://www.petitieonline.net/petitie/ne_vrem_scoala_inapoi_-p23583151.html