Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Lunea și joia, zile de încasat șpaga pentru fostul șef al Poliției Eforie

Fostul șef al Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, într-un dosar în care este cercetat pentru mai multe fapte de corupţie. 

Potrivit ziarului Adevărul, comisarul primea șpagă doar în zilele de luni și joi, de la fraţii Roco Rivera Dumitru şi Geani Rivera Dumitru. 

Aceștia aveau o reţea de vânzători ambulanţi. În schimbul banilor, polițistul le-ar fi oferit protecţie vânzătorilor, pentru ca aceştia să nu fie prinşi şi amendaţi. În rechizitoriul DNA, procurorii arată că şeful Poliţiei Eforie se supăra când vreun poliţist din subordine făcea controale pe plaja Belona, din Eforie Nord, iar cine făcea asta era imediat mutat pe un alt sector de patrulare.

De exemplu, un poliţist din Argeş, detaşat vara pe litoral, a amendat-o chiar pe fiica minoră a unuia dintre fraţii Rivera. „Din ziua următoare poliţistul a fost mutat, fără nicio discuţie sau explicaţie prealabilă, într-o altă zonă de patrulare şi i-a fost pusă la dispoziţie o maşină cu mari defecţiuni de funcţionare”, notează procurorii.

Procurorii mai scriu că media şpăgii era de 600 de lei de fiecare dată. Banii erau dați unui intermediar, Ştefan, iar acesta se vedea cu comisarul Coteanu lunea şi joia, spun procurorii DNA, în special în maşina acestuia, unde-i lăsa plicul în portieră.

Fraţii Dumitru şi-au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la câte 2, 6 ani, respectiv 2,8 ani de închisoare cu suspendare, în prima instanţă.

Reporterii „Adevărul”, care au descris întreaga operațiune, au încercat fără succes să-l contacteze pe comisarul Gabriel Coteanu pentru a-şi expune un punct de vedere.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.