Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: La Focșani, o grădiniță a fost inaugurată cu copiii aduși de acasă ca să cânte primarului

Inaugurare ca în comunism a unei grădinițe din Focșani. Copiii, deși făceau cursuri online din cauza cazurilor de Covid19, dar și pentru că imobilul era reabilitare,  au fost aduși de acasă ca să cânte și să danseze pentru primar, scrie G4Media

La eveniment au participat primarul Focșaniului, Cristi Misăilă, directoarea grădiniței – Doina Dima, șefa Inspectoratului Școlar Județean Vrancea – Daniela Marchitan, consilieri locali, copii și elevi.

Totul a avut loc într-o sală, iar imaginile au fost transmise live pe pagina de Facebook a Primăriei Focșani. Mai întâi, mai mulți preoți au sfințit clădirea și au ținut o binecuvântare la un altar improvizat într-o sală. Mai târziu, în aceeași sală, copiii au recitat poezii și au dansat dansuri populare. Apoi, oficialii, inclusiv primarul, și-au dat măștile jos pentru poza de grup.

Directoarea a declarat pentru G4Media că toți cei prezenți erau vaccinați și că organizarea îi aparține în totalitate. “Personalitățile prezente sunt vaccinate, noi am făcut cursuri online din cauza lipsei de spațiu adecvat până la inaugurarea sediului reabilitat. Eu am organizat evenimentul, cine sunt eu să-i lipsesc pe copii de această bucurie?”, a declarat Doina Dima, directoarea Grădiniței 18.

Pentru ca evenimentul de vineri sau cursurile să se desfășoare fizic, Grădinița 18 Focșani avea nevoie de autorizarea DSP Vrancea, autorizare care nu există. “Direcția de Sănătate Publică Vrancea nu a eliberat autorizare de funcționare pentru Grădinița 18 pentru că nu a fost solicitată”, a declarat, pentru G4 Media, medicul Cornelia Drăgună, responsabil DSP pentru grădinițe.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

Sursa foto: Facebook/Primăria Municipiului Focșani

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.