Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Grădinița inaugurată de primarul sectorului 4 și de ministrul Educației este închisă, pentru că nu are toate avizele

Grădinița nr. 190, inaugurată la începutul anului școlar de primarul sectorului 4, Daniel Băluță și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu este funcțională. 

Potrivit Buletin de București, clădirea a fost doar recepționată, dar nu are avizele necesare. Nici bazinul de înot al școlii, despre care Daniel Băluță a spus că e singurul bazin semiolimpic omologat din Capitală, nu e accesibil elevilor. 

Directoarea Școlii nr. 190 susține că bazinul va fi inaugurat astăzi, 15 septembrie, iar grădinița urmează să fie deschisă în maxim trei săptămâni.

Pe facebook, însă, în prima zi de școală, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat că a dat în folosință grădinița nou construită și că pune „la dispoziția copiilor toate facilitățile necesare pentru a face performanță.”

„O grădiniță nou-nouță, pe care tocmai am dat-o în folosință astăzi, școală modernizată și autorizată ISU, terenuri de sport, pistă de atletism și nu în ultimul rând, un bazin de înot semiolimpic, singurul din București omologat.” A fost, însă, contrazis de mai mulți părinți indignați.

Grădinița este însă închisă, iar copiii învață la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Împăratul Traian numit Brâncoveanu Tower.

Conform unei Hotărâri de consiliu, grădinița nr. 190 a costat peste 14 milioane de lei. Lucrările ar fi trebuit să fie gata la final de august 2020, scrie în document.

Directoarea Școlii nr. 190, Diana Niculescu, a declarat pentru Buletin de București că, de fapt, clădirea nu a fost inaugurată pentru a putea fi folosită de copii, ci doar s-a încheiat recepția lucrărilor. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.  

Sursa foto: Facebook/Daniel Băluță

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.