Confidenţialitate

REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: Firma care a găsit radiații de 1.400 de ori mai mari decât în realitate la ADP Sector 1 a avut sute de contracte cu statul

Apar noi detalii despre firma care a descoperit radiațiile vătămătoare de 1.400 de ori mai mari decât cele reale de la ADP Sector 1. În baza raportului respectiv, angajații au primit un spor de 15 % la salariu.

Firma respectivă a primit în ultimii ani 413 contracte din bani publici, fără licitație, de la sute de instituții publice din România, pentru măsurarea nivelului radiațiilor, scrie Digi 24. Fiecare contract valorează câteva mii de lei. Asta în condițiile în care măsurătorile pot fi făcute gratuit de ANCOM – Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. 

Digi24 a reușit să discute cu Mircea Manolescu, patronului firmei Arexman, care a măsurat radiațiile în baza cărora unii angajați au primit  spor de 15% în instituțile publice. Iată ce a spus când a fost întrebat de radiațiile de la ADP Sector 1: 

Reporter: Cum a ieșit acea măsurătoare?

Mircea Manolescu, patronul Arexman: În momentul acesta nu am datele sub ochi, ca să văd ce s-a întâmplat, dar sigur după ce mă uit pe buletinul respectiv o să pot să vă spun.

Reporter: Îl avem noi, îl am la mine.

Mircea Manolescu, patronul Arexman: Depinde de moment și de poziția în care se măsoară.

Reporter: Înțelegeam dacă era dublu, triplu, de zece ori mai mare, dar de 1.400 de ori!

Mircea Manolescu, patronul Arexman: Cu siguranță există o explicație, putem s-o vedem împreună.

Reporter: Ne-o puteți arăta?

Mircea Manolescu, patronul Arexman: În momentul ăsta nu sunt pornit pe problema asta, pentru că am altă problemă de rezolvat.

Nici explicațiile despre omologarea aparatului de măsurat nu au fost convingătoare. 

Mircea Manolescu, patronul Arexman:  A fost testat de către cei de la Craiova, bineînțeles, ca să pot să fac măsurători cu el și este în consecință cu această omologare.

Reporter: Cei de la Craiova, la cine vă referiți?

Mircea Manolescu, patronul Arexman: Hmmm, dacă aveți buletinul, înseamnă că puteți să vedeți și certificarea în România. Vă uitați pe ultimele 3 pagini și vedeți că este acolo.

Reporter: Aceste aparate pe care le folosiți dumneavoastră nu ar trebui să fie omologate de statul român?

Mircea Manolescu, patronul Arexman: Suntem europeni, deci ar trebui să fie o instituție din Europa.

Reporter: Pe al dumneavoastră cine l-a omologat?

Mircea Manolescu, patronul Arexman: În Craiova.

După ce măsurătorile ANCOM au arătat că radiațiile sunt de fapt de 1.400 de ori mai mici la ADP Sector 1, primarul Clotilde Armand a anunțat că angajații vor rămâne fără acest spor de 15 la sută.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.