Republica Democratică Congo: 4 noi cazuri de Ebola confirmate

La doar câteva zile după ce epidemia cu Ebola care a ucis 33 de persoane în Congo a fost declarată încheiată, patru persoane au fost testate pozitiv cu acest virus.

Într-o zonă intens populată din apropierea orașului Beni congolez de la granița cu Uganda, douăzeci de persoane au murit de febră hemoragică, iar medicii au confirmat 4 cazuri de infecție cu virusul Ebola.

Nu există dovezi că noua epidemie ar avea o legătură directă cu precedenta epidemie de Ebola, care a izbucnit la începutul lunii mai, a fost declarată încheiată cu o săptămână în urmă și s-a manifestat în estul țării, la aproximativ 2500 de km față de teritoriul în care au fost conmfirmate noile cazuri.

O echipă formată din 12 experţi se va deplasa în regiune pentru a construi un laborator medical mobil.

Aceasta este cea de-a 10-a epidemie de Ebola ce apare în Congo începând din 1976, când virusul maladiei a fost descoperit  în apropiere de un râu african ce a dat numele bolii.

Cu ocazia epidemiei precedente, a fost folosit un vaccin experimental. Astfel, s-a limitat răspândirea virusului.

Ebola, despre care se crede că ar fi răspândită pe distanţe mari de către lilieci, cauzează febră hemoragică, episoade vomitive şi diaree şi se transmite prin contact direct cu fluidele corporale ale pacienţilor infectaţi. Adeseori, boala ajunge la oameni şi prin consumul de carne provenind de la animale infectate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS