Relu Fenechiu, aflat după gratii, a primit mandat de arestare într-un alt dosar

Aflat deja după gratii pentru dosarul transformatorul, Relu Fenechiu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un alt dosar.  Fostul ministru al Transproturilor ar fi primit de la o firmă de software 620 de mii de euro pentru a o ajuta să obțină contracte cu statul.

Relu Fenechiu se află încarcerat deja la Penitenciarul Vaslui, unde ispășește pedeapsa de cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul.

Fostul ministru ar fi intevenit la funcționari din Ministerul Justiției pentru un contract și la o societate farmaceutică, unde acționar majoritar este Ministerul Sănătății, pentru un alt contract în valoare de 1.800.000 de euro.

La rândul său, Ion Krech, fost director IT în cadrul Ministerului Justiției este acuzat pentru luare de mită. Ar fi primit de la reprezentanții firmei de software, în trei tranșe, aproape 240.000 euro. În schimbul banilor, și acesta urma să sprijine firma să câștige licitația pentru un proiect al Ministerului Justiției, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS