Regizorul Victor Ioan Frunză – la ”Sus cortina!”: ”În absența culturii, o națiune devine anonimă”

Îi spunem bun venit în rubrica ”Sus cortina!” regizorului Victor Ioan Frunză, care a primit trofeul pentru CEL MAI BUN REGIZOR la Gala Uniter 2015.

Victor Ioan Frunză a semnat direcția de scenă a piesei ”Mobilă și durere”, producție a Centrului Cultural pentru UNESCO din București.

În timpul Galei UNITER de luni seară, ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a fost întrebat de președintele UNITER, Ion Caramitru, când li se va permite teatrelor să poată face angajări. Ministrul a sugerat că se lucrează la acest lucru.

În acest context, și regizorul Victor Ioan Frunză ne-a vorbit despre numărul mare de absolvenți ai facultăților de Teatru și despre numărul prea mic de Teatre: 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ”palmaresul” spectacolului „Mobilă şi durere” au intrat două premii importante obținute la Gala UNITER de luni, 25 mai, la care se adaugă nominalizarea obținută de actorul Adrian Nicolae la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”, unul dintre protagoniști (FOTO –Adrian Nicolae, afiș spectacol).

GALA UNITER – 25 mai 2015

Premiul pentru cel mai bun regizor:

 Victor Ioan Frunză pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti

 

Premiul pentru cea mai bună scenografie:

Adriana Grand pentru scenografia spectacolului „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti

 

NOMINALIZARE la categoria Cel mai bun actor în rol principal:

Adrian Nicolae pentru rolul Gore din spectacolul „Mobilă şi durere”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” Bucureşti

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS