Regizorul Radu Afrim: ”A explodat, de undeva, o generație de tineri actori de mare clasă!”

Iată impresia regizorului Radu Afrim, după Gala Tânărului Actor de la Costinești. Artistul prezintă în emisiunea ‘O dimineață de milioane’, de duminică, 15 septembrie, premierele pe care le pregătește pentru noua stagiune.

Este primul an în care Gala Tânărului Actor – HOP l-a avut ca director artistic pe Radu Afrim.

Regizorul speră ca, pentru tinerii actori, acest festival să devină tot mai mult o șansă de a fi remarcați și de a începe colaborări cu teatrele din țară și cu regizorii de film – AUDIO 1.

Spectacolul ‘Când ploaia se va opri’, în regia lui Radu Afrim, va avea premiera la sfârșitul lunii la Teatrul ‘Toma Caragiu’ din Ploiești. A doua premieră din această toamnă, pregătită de Rafdu Afrim, este o colaborare cu Teatrul Maghiar din Sfântu Gheorghe-Covasna.

De asemenea, Teatrul ‘Maria Filotti’ din Brăila îşi deschide noua stagiune cu spectacolul-eveniment ‘Omul pernă’, în regia lui Radu Afrim, nominalizat la premiul UNITER la categoriile cel mai bun spectacol şi cel mai bun regizor.

Regizorul Radu Afrim își dorește ca și județul Bistrița să aibă un teatru. Cum autoritățile nu dau semne că județul ar putea avea, în sfârșit, un sediu pentru o asemenea instituție culturală, artistul plănuiește un work-shop în Bistrița, care să permită publicului întâlniri cu actorii – AUDIO 2.

Am aflat, de asemenea, cum a fost primit spectacolul ‘Songurile lui Afrim’ Festivalul de Teatru Muzical de la Berlin.