Confidenţialitate

Redescoperă România pitorească: Muzeul Nicolae Popa

Azi, vă invit să bem cafeaua Fortuna Rendez-Vous, chiar în inima Moldovei. Știu că e drumul mai lunguț până acolo, dar dacă vreodată se întâmplă să treci pe lângă Hanul Ancuței, abandonează drumul spre Suceava și ia-o la stânga spre Humulești. Și, cu un pic de răbdare, o să ajungi la Târpești. Acolo, la marginea satului, e muzeul lui Nicolae Popa. N-ai cum să-l ratezi, e semnalizat în toată comuna..

Nicolae Popa e un meșter popular care și-a dus faima departe de tot. El a făcut și a confecționat mii de măști tradiționale, din cele cu care tinerii merg la diverse obiceiuri. Toate sunt strânse la un loc în casa lui, care a devenit un muzeu spectaculos. Pictură naivă, podoabe, veșminte, unelte, sculpturi minunate se adună în sălile mari.

Fiica lui primește orice trecător care-i bate în poartă. Iar când vei intra, te vei trezi într-o bătătură minunată, acoperită cu iarbă. Stai chiar acolo pe prispă și bea cafeaua Fortuna Rendez-vous. Nu numai că o să fie tihnă și aromă de cafea Arabica sută la sută, dar o să stai să asculți liniștea ca niciodată. Și o să ne cunoști mai bine.