Confidenţialitate

Recorduri de cazuri COVID-19 în Europa și noi restricții în numeroase țări | AUDIO

Cehia, Italia, Germania, Croația și Polonia au raportat cifre record privind cazurile noi de coronavirus de la începutul pandemiei.

Franța se pregătește pentru o nouă stare de urgență sanitară, care intră în vigoare sâmbătă, iar cancelarul German anunță noi restricții pentru a limita răspândirea virusului.

Italia, epicentrul COVID-19 la începutul pandemiei în Europa, a raportat miercuri seară 7.332 de cazuri – cel mai mare bilanț zilnic de la începutul pandemiei.

Autoritățile din Peninsulă încearcă să crească capacitatea de testare, întrucât s-au format cozi uriașe la centrele de testare.

Franța revine la starea de urgență, începând de vineri, de la miezul nopții, după ce numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut alarmant. Președintele Emanuel Macron spune totuși că nu s-a pierdut controlul epidemiei.

De sâmbătă și până pe 1 decembrie, vor fi restricții de circulație pe timp de noapte în zona Ile de France și alte 8 metropole, printre care  Grenoble, Lille, Lyon, Toulouse şi Montpellier.

Record de cazuri și în Germania: aproape 6.700 de cazuri noi. Cancelarul german Angela Merkel anunță că numărul participanţilor la evenimente private va fi limitat în anumite regiuni – unde masca va fi obligatorie aproape în toate spațiile publice.

Record de cazuri și în Cehia, Croația, Polonia și Slovenia, unde toate școlile vor face cursuri online.

În Marea Britanie, în Londra vor fi anunțate noi restricții – orașul va trece de la nivelul mediu de alertă, la cel ridicat. Iar în Irlanda, nu mai sunt permise vizitele la domiciliu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu