Record mondial pentru traversarea Planetei de la nord la sud în mașină – GALERIE FOTO

Un echipaj format dintr-un danez, un lituanian și un sud-african a reușit să depășească cu 7 ore și 6 minute recordul absolut de traversare a Planetei de la nord la sud prin Europa, Asia și Africa, scrie automarket.ro.

Trei bărbați și un Porsche Cayenne au reușit să bată recordul mondial de traversare a Planetei de la nord la sud pe traseul Capul Nord (Norvegia) – Cape Agulhas (Africa de Sud).

După 17.450 de kilometri și 21 de țări traversate prin Europa, Asia și Africa, echipajul format din piloții Jan Kalmar (Danemarca) și Shaun Neill (Africa de Sud), plus jurnalistul lituanian Vitoldas Milius, a reușit să oprească cronometrul oficial în 8 zile, 21 de ore și 3 minute.

record traversarea planetei (17)

record traversarea planetei (15)

Cei trei, reuniți sub numele The Longest Drive, au reușit să depășească recordul anterior cu 7 ore și 6 minute, întreaga lor aventură fiind transmisă prin imagini pe pagina lor de Facebook.

record traversarea planetei (26)

record traversarea planetei (14)

Mașina pe care au folosit-o cei trei, un Porsche Cayenne diesel, a primit o serie de modificări exterioare și interioare dedicate special acestei încercări.

record traversarea planetei (9)

record traversarea planetei (13)

Cea mai importantă este înlocuirea rezervorului normal cu unul de 221 de litri, scopul fiind asigurarea unei autonomii mai mari pe parcursul traseului.

record traversarea planetei (1)

record traversarea planetei (11)

Echipajul a condus mașina aproape fără oprire, singurele pauze fiind rezervate pentru realimentare, schimbarea anvelopelor la trecerea de la țările nordice la clima temperată și apoi la cea caldă și pentru diferite alte lucrări de mentenanță pe traseu.

record traversarea planetei (19)

record traversarea planetei (5)

Foto: THE LONGEST DRIVE / Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS