Record de participanți la Concursul George Enescu din acest an

Ediţia de anul acesta a Concursului Internaţional „George Enescu” înregistrează un record de tineri muzicieni înscrişi – 400, au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, organizatorii.

„Suntem siguri că nu numai numărul concurenţilor este hotărâtor în această direcţie, ci şi calitatea lor. Sunt concurenţi care au primit premii internaţionale şi pe care îi vom avea în acest concurs”, a afirmat directorul executiv al Concursului şi Festivalului ”George Enescu”, Mihai Constantinescu, într-o conferință de lansare a evenimentului, care a avut loc miercuri.

Concurenţii vin din 46 de ţări

Cu o creştere a înscrierilor de 26% faţă de ediţia din 2016, Concursul „Enescu” are în acest an o prezenţă românească mai mare – 36 de tineri, înscrişi cu precădere la Secţiunea Pian.

Faţă de ediţia din 2016, China şi Marea Britanie şi-au dublat reprezentarea în competiţie, în timp ce Italia şi-a triplat numărul de tineri muzicieni înscrişi, au subliniat organizatorii.

În total, pentru cele patru secţiuni ale competiţiei 2018 s-au înscris 126 de concurenţi la Secţiunea Pian, 121 la Secţiunea Vioară, 126 la Secţiunea Violoncel şi 27 la Secţiunea Compoziţie.

La această ediţie, 212 concurenţi provin din Europa şi Orientul Apropiat, 148 din Asia, 29 din America de Nord, nouă din Australia şi Noua Zeelandă, iar doi concurenţi sunt din America de Sud.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Mădălin Voicu a subliniat sprijinul autorităţilor pentru eveniment.

„Din partea ministerului vă asigur că vom avea grijă ca toate lucrurile să decurgă aşa cum trebuie şi cum îi stă bine unui astfel de eveniment prestigios”, a punctat Voicu.

Concursul Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 1 – 23 septembrie, la Bucureşti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS