Confidenţialitate

Recomandat de Europa FM | Ani Crețu: Noi nu trebuie să fim ca ceilalți, pentru că ne-am plictisi | AUDIO

Ani Crețu este actriță la Teatrul Ion Creangă de peste 20 de ani și joacă în numeroase spectacole pentru copii.

“Glasul copilariei” este primul spectacol de teatru la care Ani Crețu contribuie în triplă calitate: de scenaristă, regizoare și actriță.

Spectacolul deschide un subiect fierbinte, actual și din ce în ce mai grav în școlile din România, bullying-ul. Autoarea trage un semnal și odată cu el apare și întrebarea principală, cum rezolvăm problema. Atât în scenariul piesei de teatru, dar mai ales în viața reală.

“Glasul copilăriei” oferă o radiografie a acestei teme, adresându-se părinților. Dar dacă stăm și ascultăm “glasul”, vom constata că lucrurile nu sunt deloc așa.

Aici e primul punct asupra căruia ne oprim: o discuție între mamă și fetița ei, din dialogul cărora ies la iveală anumite probleme pe care cea mică le întâmpină la școală. Iar faptul că cele două personaje nu au nume propriu nu este din lipsă de inspirație, ci pentru că ele devin metafora unei probleme general valabile.

Mihai Dinu a stat de vorbă cu Ani Crețu, în tripla ei calitate de scenaristă, regizoare și actriță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spectacolul este montat de Teatrul Ion Creangă la Sala Mică a Teatrului și va avea premiera în luna decembrie (avanpremiera pe 16 și 21 decembrie, premiera pe 22 decembrie).