Recomandari de petrecere a timpului liber

Primele Ştiri vă oferă o selecţie de evenimente pe care nu trebuie să le rataţi în acest sfârşit de săptămână.

Zeci de artişti internaţionali participă, începând de astăzi, la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, un eveniment organizat la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. Inspirat de unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii, programul acoperă un repertoriu vast.

De la ediţia inaugurală, organizată în 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti.

Festivalul Filmului Francez ia, astăzi, startul în București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Buzău, Târgu Mureș și Constanța.

În Bucureşti, debutează şi Zilele Filmului German. 8 producţii de ficţiune şi 4 documentare vor fi prezentate pe parcursul a 7 seri, la Cinematograful Studio. În deschidere va fi proiectat filmul ‘Patimile Mariei/ Kreuzweg/ Stations of the Cross’, de Dietrich Brüggemann, câştigător al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu în 2014.

Cântăreţul britanic James Blunt concertează la Cluj-Napoca, în cadrul turneului său de promovare a noului album, ‘Moon landing’. Spectacolul din această seară va fi găzduit de noua Sală Polivalentă din oraşul transilvănean.

Directia 5 prezintă, la Sala Palatului din Bucureşti, începând cu ora 20.00, spectacolul ‘Rock’n roll, baby!’. Trupa promite că publicul va retrăi la intensitate maximă cele mai pasionale poveşti pe care le-a compus.

Mâine şi poimâine, la Sala Palatului, este organizat un concurs internaţional de pisici. Peste 200 de feline vor fi prezentate la HalloWinner Cat Show.

Teatrul de pe Lipscani ne invită, în aceasă seară, la premiera piesei ‘Hoţii de frumuseţe’, după cunoscutul roman al scriitorului francez Pascal Bruckner. Din distribuţie fac parte Florin Zamfirescu, Medeea Marinescu, Ioana Pavelescu, Stefana Samfira, Radu Micu, Ionut Niculae.

La Cinema Patria, Horaţiu Mălăele susţine spectacolul ‘Sunt un orb’.

Până duminică, la Băneasa Shopping City, rămâne deschisă expoziţia dedicată regretatului actor George Constantin. În acest spaţiu atipic, pot fi descoperite portrete în alb negru ale maestrului care s-a stins în urmă cu două decenii.

Expoziţia temporară ‘Regele a murit! Trăiască regele! a fost vernisată, ieri, la Muzeul Naţional de Istorie a României. Evenimentul onorează memoria primilor doi suverani ai ţării, Carol I şi Ferdinand I. Expoziţia, care poate fi vizitată până în luna martie, prezintă o imagine completă a vieţii celor doi monarhi.

Derby-ul etapei în Liga Întâi, aduce Steaua și Dinamo în prima lor confruntare din noul sezon. Meciul se dispută pe Arena Naţională, de la 20.30.

Pugilistul Cristian ‘Hammer’ Ciocan urcă în ring, la Hamburg, pentru a-l înfrunta pe brazilianul Irineu Beato Costa Junior. Românul are 10 meciuri câştigate prin KO de când a trecut la profesionişti, fiind deţinător al titlului european la categoria grea în versiunea WBO. Gala va fi transmisă şi în România, de canalul sport.ro, începând cu ora 20.00.

Fitness Urban Bucureşti lansează invitaţia la un concurs cu premii, organizat – duminică, la orele prânzului – în sala Bootcamp România. Oricine poate participa, indiferent de condiţia fizică. Detalii găsiţi pe contul de Facebook al comunităţii.

Sala Polivalentă din Bucureşti devine, de astăzi, scena celui mai important eveniment de sport electronic din România. DreamHack Masters reuneşte cei mai buni jucători profesionişti din ţară şi din străinătate.