Recomandare in Berlin: seri romanesti in restaurantul grecului Toni

Pe lângă obiectivele turistice, Berlinul poate fi descoperit și prin intermediul gastronomiei.

Pentru gurmanzi, Berlinul este o adevărată desfătare. Nu ai vizitat capitala Germaniei, dacă nu ai mâncat ciolan de porc cu varză, iar nemții chiar știu cum să prepare acest fel. Cei care țin la siluetă și nu fac excese nici măcar în vacanță sunt așteptați într-un restaurant în care sunt servite platouri cu fructe de mare și pește la grătar. Pentru noi, românii, surpriza și mai mare este că patronul unui astfel de local este român. Numele lui este Toni, prescurtare de la Atanasios Carafidilios, și se trage din părinți greci. S-a născut și și-a petrecut o parte din anii tinereții la Brăila, după care a fugit în Berlinul de Est (AUDIO Atanasios Carafidilios)

Berlinul este o destinație pentru toată lumea: cei care caută istorie pot merge la Poarta Brandenburgh sau în zona Reichstagului. Cei care vor artă sunt așteptați pe Insula muzeelor, un adevărat ‘sanctuar al artei si știintei’. Cei care pleacă de acasă cu gândul de a face shopping au la dispoziție bulevardul Unter den Linden – o arteră înțesată de magazine branduite cu nume celebre de haine și parfumuri. Cei care vor distracție sunt așteptați în Potsdamer Platz, unde se găsesc și unele din restaurantele și berăriile de top din Berlin.

În ceea ce privește costurile unei vacanțe în Berlin, o trecere rapidă în revistă a site-urilor de profil arată că o noapte de cazare costă de la 50 de euro în sus, iar cu 200 de euro se poate zbura de la București la Berlin. Din păcate, există o singură companie aeriană care asigură zboruri directe.

Cei care ajung în Berlin în această perioadă pot cumpăra sau picta bucăți din Zidul Berlinului. Sunt invitați să scrie mai ales sloganuri de libertate și pace, la 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, cel mai cunoscut simbol al Războiului Rece.