Reacțiile liderilor europeni după atentatele de la Bruxelles

Terorismul nu va învinge democrația și nu ne va lua la libertatea, a reacționat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după atentatele de la Bruxelles.

El a anunțat că la sediul NATO din capitala Belgiei a fost ridicat nivelul de alertă teroristă.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a transmis că organizația nord-atlantică este alături de aliatul său belgian în aceste momente dificile și a catalogat atentatele teroriste de la Bruxelles drept un atac asupra valorilor și societăților noastre deschise.

După ce l-a asigurat, la telefon. pe premierul belgian de tot sprijinul Franței în materie de securitate, președintele francez Francois Hollande a spus că e nevoie de o mai mare implicare din partea Europei în lupta antiteroristă. Liderul de la Elysee a declarat că acest atac terorist a vizat întreaga Europă, nu doar Belgia.

”Lupta împotriva terorismului trebuie dusă de întreaga Europa, cu mijloacele necesare, în special în materie de informații.Trebuie să veghem că deciziile sunt puse în practică și să acționăm în plan internațional. Este ceea ce Franța face – în cadrul unei coaliții – în Orientul Mijlociu, Siria și Irak, dar și ceea ce ar trebui să facă și alte state.”

În Franța, a fost suplimentat numărul polițiștilor care patrulează la granițe, în aeroporturi, la metrou și în gări. În Olanda, în schimb, nu a fost ridicat nivelul de alertă, dar forțele de securitate sunt prezente în zonele publice. Premierul olandez a îndemnat populația să evite călătoriile în Belgia.

Președintele Uniunii Europene, Doland Tusk a spus că e consternat de atacurile de la Bruxelles, în care au murit oameni nevinovați. El afirmă că aceste atacuri arată josnicia teroriștilor aflați în serviciul urii și al violenței.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS