Confidenţialitate

Reacții de la București, după atacul Iranului asupra Israelului

România condamnă ferm atacul Iranului împotriva Israelului, este mesajul transmis duminică de preşedintele Klaus Iohannis, care face apel la evitarea unei escaladări a conflictului în zonă.

”România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escaladări regionale ulterioare”, a transmis şeful statului, pe platforma X (fosta Twitter).

 

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis duminică un mesaj, după atacul Iranului asupra Israelului, arătând că România este pe deplin solidară cu poporul israelian.

”Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor săi”, a postat premierul pe platforma X.

 

România este alături de Israel şi poporul israelian şi condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia, a transmis duminică preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.
Acesta face apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională ”deja extrem de dificilă”.

”România este alături de Israel şi poporul israelian şi condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-şi asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situaţiei de securitate regională deja extrem de dificilă”, a scris Ciucă pe Facebook.

 

Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete către Israel, dintre care “marea majoritate” a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind “pagube minore”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică.