Reacţii alergice rare. Alergia la apă sau la câmpul electromagnetic

Orice obiect care conține nichel precum telefoane mobile, bani sau bijuterii pot provoca erupții ușoare la nivelul pielii.

Reacțiile alergice sunt frecvent întâlnite. Există mai multe categorii de alimente, obiecte și situații care pot provoca alergii, unele dintre ele mai rare .

Fructele și legumele proaspete pot provoca în cazul persoanelor alergice de la simple iritații ale pielii, până la decesul survenit în urma inflamării severe a căilor respiratorii. Acest sindrom alergic oral nu apare în urma contactului propriu-zis cu fructele, ci cu resturile de polen de pe suprafața acestora.

Există și persoane alergice la ciocolată, mai exact la aditivii existenți în aceasta sau la cacao. De regulă, apar doar reacții la nivelul pielii, precum eczemele.

Mahmureala, durerile de cap, confuzia, toate acestea sunt consecințe ale consumului excesiv de alcool. Există, însă, și așa zisa alergie la alcool, de fapt o intoleranță, care are drept consecințe congestia nazală și înroșirea pielii.

Urticaria colinergică apare în urma efortului fizic sau în urma unei băi cu apă fierbinte și reprezintă o reacție alergică la creșterea temperaturii corpului.

Orice obiect care conține nichel precum telefoane mobile, bani sau bijuterii pot provoca erupții ușoare la nivelul pielii.

Acordați atenție și materialelor sintetice din care sunt fabricate hainele sau lenjeria intimă. Reacțiile alergice la substanțele chimice folosite în unele dintre acestea pot provoca un disconfort serios.

O afecțiune foarte rară este alergia la apă și în urma contactului cu aceasta apar mâncărimi severe și erupții cutanate.

O altă alergie rară este cea la câmpul electromagnetic, fie că acesta vine de la cuptorul cu microunde, computere sau telefoane mobile.

Și nu în ultimul rând, există și alergia la sarcină, care se manifestă prin erupții cutanate și mâncărimi greu de suportat, apărute pe perioada sarcinii.