Raport: Casa Albă a încălcat legea prin blocarea asistenţei financiare destinate Ucrainei

Preşedinţia SUA a încălcat legea prin reţinerea asistenţei financiare destinată Ucrainei, a stabilit joi Direcţia de Control Guvernamental din SUA, o comisie independentă de investigație.

„Aplicarea corectă a legii nu îi permite preşedintelui să plaseze priorităţile politice înaintea celor fixate de Congres prin lege. Departamentul pentru Management şi Buget a reţinut fonduri din raţiuni politice, lucru care nu este permis prin Legea de administrare a fondurilor. Reţinerea fondurilor nu a fost făcută din raţiuni de programare. Prin urmare, concluzionăm că Departamentul pentru Management şi Buget a încălcat această lege”, a stabilit Direcţia.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea lui Trump în acest caz, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Preşedintele SUA este acuzat că a blocat temporar asistenţa financiară destinată Kievului, condiţionând-o de lansarea investigaţiei.

Cazul a ajuns în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.

Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS