Confidenţialitate

RADAR lansează ediția națională a proiectului de video-mapping #CONTEAZĂ

RADAR împreună cu UniCredit Bank lansează pe 28 mai, de Ziua Eroilor, a doua ediție a proiectului #conteaza, o ediție dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre. Evenimentul este susținut de Europa FM, care va transmite proiecțiile video în direct pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

RADAR continuă să sprijine scena artistică romanească prin crearea de oportunități, dar și a unui context favorabil de manifestare artistică adaptat prezentului. Dupa editia de debut implementata in Bucuresti, proiectul va lua amploare la nivel national.

20 de artiști din 10 orașe, București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie. Adistu, Andrei Cozlac, Aural Eye, Cuscrew, Dani and Serban de la Noetic, Nagy Dániel-Endre, Dromp Alex, Hybrid Lab, Foton², Gasparik Marton, MNB, Noiseloop Studio, Paketa12, Psihodrom, Pach, TriFoi Audiovisual, RAZ, Redulian și VRmedia.ro sunt cei care vor semna proiecțiile.

Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank Bank, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prima ediție a proiectului, STĂM ACASĂ #contează, a avut loc în noaptea de Paște și a fost un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Animațiile celor 10 artiști din București au putut fi urmărite de la fereastră, dar și online, de peste 170.00 de spectatori.

Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, detaliile urmând sa fie anunțate.