Confidenţialitate

Racheta chinezească scăpată de sub control urmează să cadă pe Pământ

SUA avertizează că bucăţi din racheta chinezească scăpată de sub control urmeaza să cadă pe Terra în acest sfârșit de săptămână.

Vehiculul a dus cu succes un modul pentru staţia spaţială chineză, dar apoi a scăpat de sub control şi a ajuns acum până la orbita joasă a Pământului.

„Sperăm că va ateriza într-un loc în care nu va face rău nimănui”, a declarat un responsabil de la Pontagon.

Organizaţia non-profit „Aerospace” se aşteaptă ca resturile să lovească Pacificul, lângă Ecuator, după ce vor trece pe deasupra oraşelor din estul Statelor Unite.

Autorităţile chineze spun că nu există nici un pericol şi că resturile rachetei se vor dezintegra odată intrate în atmosfera pământului.

Specialiţtii atrag atenţia că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, o problemă o constituie şi deşeurile, care pot fi dezastruoase pentru natură, atât pentru vieţuitoarele din oceanice, cât şi pentru animalele de pe uscat.

Pe de altă parte, şi italienii sunt îngrijoraţi. Deja 9 regiuni din Italia sunt în alertă din această cauză, iar protectia civilă italiană recomandă ca populația să rămână în case, departe de ferestre și uși.

Sunt vizate, între altele, regiunile Umbria, Lazio, Abruzzo, Puglia, Calabria, Sicilia și Sardinia.