Confidenţialitate

R. Cherecheș: ”Carantina în București nu este o soluție. E nevoie de amenzi drastice” (AUDIO)

În timp ce autorităţile fac analize privind ce e de făcut în Capitală (unde s-a depășit pragul de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori) profesorul de sănătate publică de Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Răzvan Cherecheș, spune la Europa FM că nu este sigur că impunerea carantinei în Bucureşti este soluţia.

El militează pentru o campanie de informare despre purtarea măştii şi de amenzi drastice pentru cei care nu respectă măsura sau nu poartă măştile corect.

Alte măsuri care ar trebui luate:

”Sunt două măsuri: o campanie de informare făcută de către autoritățile locale, cu postere, o reamintire privind importanța purtării măștii și Poliția Locală să dea amenzi, amenzi, amenzi și să mărească cuantumul amenzilor pentru nepurtarea corectă a măștii. Pe urmă, scăderea interacțiunii și distanțarea între oameni, prin limitarea numărului de persoane din spațiile comerciale, cum am avut anul trecut. Nu pot să intre mai mult de un anumit număr de persoane, în funcție de suprafață, în supermarketuri, în mall-uri, închiderea completă a teraselor”, a spus Răzvan Cherecheș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Cherecheș mai spune că autoritățile nu vor să-și asume răspunderea unor măsuri mai dure.

”Motivul pentru care rata de incidență a crescut atât în București, cât și în restul orașelor, vedeți cazul Timișoarei, este pentru că autoritățile nu și-au făcut treaba. Dacă se introduce carantina, aceleași autorități vor fi în stare, de data asta, să verifice și să impună respectarea regulilor, mai ales în condițiile în care, de data asta, diferența esențială față de anul trecut este că populația a obosit. Nu sunt suficiente doar amenzile, nu e suficientă doar campania de informare, e nevoie de efort de ambele direcții și de perseverență și fermitate din partea autorităților. Or, ce vedem din partea autorităților, e fugă de răspundere”, consideră profesorul Răzvan Cherecheș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.