Confidenţialitate

Qatarul a inaugurat al treilea stadion construit pentru CM 2022

Qatarul a inaugurat, în cadrul unui eveniment virtual, al treilea stadion construit pentru a găzdui turneul final al Cupei Mondiale de fotbal din 2022, iar preşedintele FIFA a adus cu această ocazie un tribut personalului sanitar aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, relatează Agerpres, citând EFE.

Education City Stadium a fost conceput de o firmă spaniolă de arhitectură şi are o capacitate de 40.000 de locuri şi o suprafaţă de 140.000 metri pătraţi, fiind primul care a obţinut cel mai înalt rating internaţional de sustenabilitate, potrivit comitetului de organizare.

Într-un mesaj video transmis cu această ocazie, preşedintele FIFA a ţinut să-i amintească pe cei care ‘au suferit, au luptat şi continuă să lupte cu pandemia de Covid-19 şi să ne ofere un exemplu remarcabil de rezistenţă într-un moment atât de greu’.

Nu trebuie să uităm: sănătatea este pe primul loc. În unele părţi ale lumii este deja posibil să privim spre perioade mai bune. În altele, trebuie să fim extrem de atenţi, să rămânem puternici şi uniţi”, a spus Gianni Infantino.

Inaugurarea stadionului ‘ne aminteşte că fotbalul se va întoarce şi cu mai multă pasiune ca niciodată’, a adăugat conducătorul Federaţiei internaţionale de fotbal.

Oficialii din Qatar au dat asigurări că toate proiectele Cupei Mondiale continuă, alte două stadioane urmând să fie inaugurate înainte de sfârşitul anului 2020.