Putin în glumă, după vizita lui Lavrov în SUA: Îl voi mustra pentru că nu a împărtășit secretele cu noi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ironizat criza politică generată în Statele Unite după vizita ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la Casa Albă.

Liderul de la Kremlin a spus în glumă că îl va mustra pe Serghei Lavrov pentru că nu l-a informat în legătură cu secretele aflate de la Donald Trump.

„Voi fi nevoit să îi transmit (Serghei Lavrov  n.r.) o mustrare, pentru că nu a împărtăşit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanţii serviciilor de informaţii ruse. A fost foarte urât din partea sa”, a spus Vladimir Putin citat de News.ro.

În timp ce Vladimir Putin făcea aceste declarații, ministrul Lavrov, care se afla și el în sală a izbucnit în râs.

Acesta a dat asigurări că Trump nu a divulgat informaţii confidenţiale în cursul discuţiilor şi s-a oferit să transmită Congresului transcriptul întâlnirii, dacă va fi de acord şi Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump s-ar fi lăudat cu informaţii clasificate în întâlnirea cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi ambasadorul rus Serghei Kisliak, săptămâna trecută, oferind detalii care ar putea să expună sursa informaţiilor şi modul în care au fost colectate, au dezvăluit luni actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Informaţiile dezvăluite de Trump în întâlnirea cu Lavrov şi Kisliak s-ar referi la un complot al Statului Islamic, potrivit acestor oficiali. Ameninţarea era legată de folosirea laptopurilor în avioane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS