Proteste violente în Venezuela împotriva președintelui Maduro

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă după ce au ieșit la lumină informații potrivit cărora Guvernul de la Caracas a donat jumătate de milion de dolari pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă. Aceasta în contextul în care oamenii nu au ce să mănânce.

La apelul opoziției, zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Capitalei, dar și în alte orașe ale țării, în cadrul a ceea ce presa a numit ”mama tuturor protestelor”. Au cerut noi alegeri prezidențiale, precum și eliberarea din închisori a politicienilor care se opun regimului Maduro. Totodată, oamenii îi reproșează acestuia că a aruncat țara într-o gravă criză economică.

În paralel, susținătorii lui Maduro au organizat o contra-manifestație în Caracas. Demonstrația a devenit violentă; au fost ciocniri între cele două tabere, dar și cu forțele de ordine. Potrivit jurnaliștilor străini, cel puțin trei persoane și-au pierdut viața.

În vreme ce economia venezueleană se adânceşte într-o gravă criză, marcată de lipsa alimentelor și a medicamentelor, apar informații potrivit cărora Guvernul de la Caracas a donat jumătate de milion de dolari pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump la Casa Albă. Donaţia s-a făcut prin intermediul Citgo Petroleum, o filială americană a companiei petroliere, deţinută de guvernul de la Caracas, transmite BBC News.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS