Confidenţialitate

Proteste la Penitenciarul din Târgu Jiu. Florin Șchiopu: Muncim, lăsăm familiile deoparte și asigurăm siguranța statului român, care își bate joc de 200.000 de oameni | VIDEO

Angajații Penitenciarului din Târgu Jiu au ieșit în stradă pentru a protesta față de sistemul de salarizare. Ofițerii de penitenciar sunt nemulțumiți de neaplicarea Legii 153/2017 privind sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Federatia polițiștilor de penitenciare anunță că la Târgu Jiu este primul protest dintr-o serie de manifestări care vor urma la toate penitenciarele din țară. 

Florin Șchiopu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar: „Ne calculăm salariile după anul 2018 și ținând cont de 2009”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu pancarte în mână, aproape 100 de angajați ai Penitenciarului din Târgu Jiu au ieșit în fața instituitiei. Au întrerupt lucru pentru 2 ore și și-au strigat nemulțumirile. Florin Șchiopu, președintele Federației Polititsilor de Penitenciare.

„Asta a ajuns structura de apărare. Ne calculăm salariile după anul 2018 și ținând cont de 2009. Suntem în momentul de față aproape 200.000 de oameni de care statul român își bate joc. Și, cu toate acestea, muncim, lăsăm familiile deoparte și asigurăm siguranța statului român. Dacă continuă așa și nu ne dau ceea ce-i al nostru, nu ne aplică Legea 153, așa cum au aplicat-o la toți, nu mai muncim suplimentar”, a transmis Florin Șchiopu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

Salariații cer Guvernului să ia măsuri urgente cu deblocarea posturilor din sistem, refuză munca suplimentară, chiar dacă este plătită și cer salarii mai mari.

Sindicaliștii spun că ar mai fi nevoie de angajarea a cel puţin 7.000 de oameni în sistem.

Sursa foto: Gabriela Mladin / Europa FM

Sursa video: Gabriela Mladin / Europa FM

Citește și: Percheziții la traficanții de tutun. Țigările erau cumpărate din Serbia și vândute ilegal în piețe din Timișoara | AUDIO