Protestatarii din Hong Kong cer „răzbunare” pentru moartea unui student | VIDEO

Mii de susținători ai mișcării pro-democrație din Hong Kong au organizat, sâmbătă, un priveghi pentru victimele demonstrațiilor de stradă, care continuă din luna iunie.

Cu lanternele telefoanelor mobile aprinse, participanții au cerut răzbunarea morții unui student, care a căzut de pe o parcare supraetajată.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală.

Manifestanţii contestă politicile guvernului local pro-Beijing, care a cedat în faţa uneia dintre revendicările demonstranţilor, anunţând, la 4 septembrie, retragerea integrală a proiectului de lege contestat, măsură aprobată ulterior şi de parlament.

Totuşi, premierul Carrie Lam nu a reuşit să reducă nemulţumirile demonstranţilor, care solicită o anchetă independentă şi transparentă cu privire la violenţele poliţiei şi la reforma electorală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS