Protejata lui Prince, Denise ‘Vanity’ Matthews, a murit la vârsta de 57 de ani – VIDEO

Starul pop al anilor 1980 Denise Matthews, cunoscută sub numele de scenă „Vanity”, a murit la vârsta de 57 de ani, după ce a suferit timp de ani de zile de insuficienţă renală şi, în ultima vreme de o boală abdominală, informează TMZ.

Originară din Canada, Matthews a aflat succesul mai întâi ca model, dar o întâlnire în cadrul American Music Awards din 1980 a lansat-o în cariera sa muzicală, potrivit Huffington Post.

Prince a cooptat-o pe artista, în vârstă de 21 de ani, pentru a deveni liderul grupului de fete R&B Vanity 6, al cărui cel mai mare hit a fost melodia din 1982 „Nasty Girl”. Vanity 6 a mers în turnee cu Prince în ’82 şi ’83, înainte de a se dezbina.

După aceea, Vanity a lansat două albume solo prin Motown Records, „Wild Animal”, în 1984, şi „Skin on Skin”, în 1986.

Vanity a început să lucreze la cel de-al treila album solo, care nu s-a concretizat. Aceasta a debutat în filmul de categorie B din 1986 „Never Too Young to Die” iar pentru filmul de acţiune din 1988 „Action Jackson”, aceasta a compus colona sonoră.

În timp ce cariera muzicală a cântăreţei se afla în declin la sfârşitul anilor ’80, Vanity a devenit dependentă de cocaină. Consecinţa a fost o insuficienţă renală aproape fatală cauzată de o supradoză.

Ulterior, Matthews s-a convertit la creştinism, a renunţat la numele de scenă şi a devenit adeptă a evanghelismului.

Aceasta nu a mai înregistrat muzică vreodată şi nu a mai apărut în filme. În 2010 a publicat o carte de memorii, „Blame It On Vanity”.

Denise Matthews mergea regulat la biserică în fiecare duminică, unde a mărturist congregaţiei că este „gata să meargă acasă”.