Confidenţialitate

Proiect pentru ca specii de gândaci din Parcul Natural Putna să fie protejate | AUDIO

Ministerul Mediului lansează un proiect prin care mai multe specii de gândaci din Parcul Natural Putna vor fi protejate de lege. Proiectul se va derula pe o perioadă de cinci ani timp în care vor fi îmbunătăţile condiţiile de habitat pentru aceste specii.

Potrivit proiectului lansat de Ministerul Mediului, este vorba de cinci specii de gândaci care trăiesc în material lemnoasă aflată în putrefacţie în pădurile din Parcul Natural Putna-Vrancea.

Pentru aceste insecte trebuie create legături ecologice mai bune prin construirea unor zone favorabile în pădurile cu arbori bătrâni.

Proiecul se numeşte Life Rosalia şi va fi coordonat de Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Universitatea din București, Romsilva și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Alte 33 de proiecte în domeniul naturii şi biodiversității vor sprijini punerea în aplicare a Directivei UE privind păsările şi habitatele dar şi a Strategiei Uniunii în domeniul biodiversității

Reamintim, o specie de gândac, cel croitor, a întârziat finanţatea autostrăzii Sibiu-Piteşti, după ce Comisia Europeanjă a atras atenţia că prin construirea autostrăzii este periclitată specia. În Germania, Gara din Stuttgart a fost mutată pentru a proteja o specie de gândac.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș
Foto: Gândacul croitor