Profesor de muzică din Rusia, căsătorit cu o fostă elevă pentru a evita o condamnare la închisoare

Un profesor de muzică din Rusia, condamnat că a întreţinut relații sexuale cu o elevă minoră, nu va mai fi arestat pentru că s-a căsătorit cu acea tânără, a anunţat presa rusă.

Iuri Bondarenko are 55 de ani și este fostul şef de orchestră al Liceului de arte din Sankt Petersburg.

El a reușit să scape de pedeapsa cu închisoarea grație unei dispoziţii din Codul Penal rus care spune faptul că o persoană condamnată pe baza acestui tip de acuzaţie şi aflată la prima încălcare a legii „poate să fie scutită de pedeapsă dacă se stabileşte că a încetat să fie periculoasă din punct de vedere social în urma căsătoriei sale cu partea lezată”.

Relaţia dintre şeful de orchestră şi eleva lui, în vârstă de 15 ani în momentul faptelor, a început în februarie 2015 şi a continuat până în noiembrie 2016, când părinţii adolescentei au descoperit adevărul şi au depus plângere în instanţă, potrivit presei ruse.

Iuri Bondarenko, după ce a încercat multă vreme să întârzie procesul, care a început în mai 2017, a divorţat de soţia lui în decembrie 2017 şi s-a căsătorit cu fosta lui elevă, devenită între timp majoră, în ianuarie 2018.

El a putut astfel să beneficieze de acea dispoziţie din Codul Penal.

Reprezentanţii Liceului de arte din Sankt Petersburg au declarat pentru agenţia de presă Ria Novosti că Iuri Bondarenko nu mai face parte din corpul profesoral din cadrul instituţiei de învăţământ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS