Producătorul Harvey Weinstein nu mai este membru al Academiei americane de Film

Academia americană de film, care acordă premiile Oscar, s-a întâlnit azi  pentru a dezbate pe marginea scandalului sexual în centrul căruia se află producătorul de film de la Holywood Harvey Weinstein.

Academia a decis ca producătorul cunoscut și premiat de-a lungul anilor, să fie exclus din organizație. La finalul unei lungi ședințe, Academia americană a trimis un comunicat dur:

Am luat această decizie pentru a ne delimita de o persoană care nu merită respectul colegilor săi, dar și pentru a trimite un mesaj clar că s-a încheiat era ignoranței și a complicității la hărțuire sexuală la locul de muncă și pe platourile de filmare.”

Academia Americană de Film adaugă:

Această problema profundă nu are loc în societatea noastră. Conducerea Academiei continuă să stabilească standarde morale și etice pe care toți membrii Academiei trebuie să le urmeze“.

Decizia Academiei vine după ce săptămâna aceasta a izbucnit un scandal sexual de proporții. Producătorul american Harvey Weinstein a fost acuzat de multe actrițe mai mult sau mai puțin cunoscute, că acesta ar fi abuzat de ele și le-ar fi violat în anii 1990.

Poliția verifică deja 4 cazuri. Angelina Jolie și Gweneth Paltrow sunt câteva dintre  numele celebre care îl acuză pe Weinstein că a încercat să le agreseze sexual în urmă cu mai mulți ani.

Harvey Weinstein a spus că de fiecare dată, femeile și-au dat consimțământul în actul sexual.

În urma scandalului, soția lui Harvey Weinstein l-a părăsit, iar el s-a internat la o clinică de reabilitare.

Producătorul american Harvey Weinstein, co fondator al studiourilor Miramax a lucrat la filme cunoscute printre care: Shakespeare în Love, Sex, minciuni și casete video sau Pulp Fiction.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS