Producatorii Eurovision 2015 au stabilit ordinea de intrare a pieselor în competitie

Trupa Voltaj, care reprezintă România, va urca pe scenă pe 19 mai, în prima semifinală. Piesa ‘De la capăt’ intră pe poziția a 15-a, fiind penultima în concurs.

Astfel, trupa lui Calin Goia va da piept cu artiștii care reprezintă Armenia, Belgia, Olanda, Finlanda, Grecia, Macedonia, Ungaria sau Danemarca. Tot pe 19 mai, Eduard Romanyuta, reprezentantul Republicii Moldova, va intra primul în concurs, cu piesa ‘I Want Your Love’.

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe 21 mai, ordinea de intrare în concurs este următoarea: Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se desfăşoară la Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a concursului, cu piesa ‘Rise Like a Phoenix’.

Eurovision este unul dintre cele mai longevive show-uri din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena concursului se numără ABBA, Julio Iglesias și Celine Dion.