Procurorul Istanbulului: Jurnalistul Khashoggi a fost strangulat în consulatul saudit, iar cadavrul a fost dezmembrat

Procurorul oraşului turc Istanbul a anunţat, miercuri, că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis prin ‘strangulare’ în consulatul ţării sale, iar cadavrul a fost ‘dezmembrat’.

Irfan Fidan a subliniat caracterul ‘premeditat’ al acestei crime, relatează Agerpres, care citează AFP şi DPA.

Potrivit procurprului, jurnalistul disident a fost ucis imediat ce a intrat în clădirea consulatului.

Procurorul general al Arabiei Saudite, Saud al-Mojeb, care se afla la Istanbul de luni, pentru a luat parte la investigaţie, a părăsit Turcia.

Irfan Fidan a afirmat, într-un comunicat, că vizita la Istanbul a procurorului general saudit „nu a dat niciun rezultat concret”. Cei doi procurori s-au întâlnit de două ori în aceste zile.

„Discuţiile nu au reuşit să aducă un rezultat concret, în ciuda eforturilor noastre bine intenţionate de a afla adevărul”, a spus Fidan, conform agenţiei naţionale de presă Anadolu.

Jamal Khashoggi, colaborator al cotidianului american The Washington Post şi un critic la adresa prinţului moştenitor saudit Mohammed ben Salman, a fost ucis la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, solicitând documente necesare pentru a se căsători cu logodnica sa din Turcia.

Cadavrul lui rămâne de negăsit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS