Confidenţialitate

Procuror din Iași, trimis în judecată pentru viol comis asupra unui minor. Dosarul, clasat în august 2023, a fost redeschis de ICCJ | AUDIO

Un procuror din Iași este trimis în judecată pentru viol. Acesta este acuzat că, timp de doi ani, a constrâns un minor să întrețină raporturi sexuale. Inițial, dosarul deschis pe numele procurorului a fost clasat în august anul trecut, dar procurorii ICCJ au decis să redeschidă cauza.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul trimis în judecată activa la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni, din județul Iași.  Între 2015 și 2017 acesta și-ar fi constrâns victima, care avea 15 ani la momentul producerii primei agresiuni, să întrețină raporturi sexuale.

Rechizitoriul procurorilor bucureșteni arată că magistratul din Răducăneni și-ar fi amenința victima permanent. Tot ce se întâmpla între ei trebuia să rămână secret, iar secretul trebuia păstrat de victimă până în mormânt. În caz contrar, vicitima urma să ajungă în mormânt în locul secretului, se arată în comunicatul parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorul agresor și-ar fi obligat victima să întrețină raporturi sexuale de cel puțin o dată pe săptămână, de obicei într-un apartament din Iași. Intenția a fost vădită, iar magistratul știa că victima este minoră – în perioada infracțiunii aceasta avea între 15 și 17 ani, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

În august 2023, Parchetul de pe lână Curtea de Apel Iași a dispus clasarea unui dosar deschis pe numele procurorului agresor. Cauza a fost redeschisă și va fi judecată de Curtea de Apel din Bacău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ministerul Sănătății: 4 dintre victimele exploziei urmate de incendiu de la magazinul Dedeman sunt în stare gravă. Vor fi transportate la spitale din București și Iași