Confidenţialitate

Procuratura Generală de la Kiev a anunţat că investighează 9.000 de posibile crime de război | AUDIO

Peste 200 copii au fost uciși de la începutul invaziei ruse, iar 400 au fost răniți. Bilanţul nu include victimele din zonele în care ostilitățile continuă și din regiunile ocupate.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că forţele ucrainene au distrus până acum aproape 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane.

Potrivit lui, Rusia este slăbită, dar „ocupanţii au încă echipamente și rachete în stoc”.

Rusia s-a împotmolit în estul Ucrainei, în Donbas, în condițiile în care Moscova spera la o victorie rapidă, spune la Europa FM, analistul de politică externă George Scutaru:

„Ne apropiem de ziua de 9 mai, o zi cu semnificație deosebită în istoriografia sovietică, în mentalul colectiv rusesc și vedem că, practic, Putin nu este în stare să livreze poporului rus o victorie. Este foarte posibil ca pe 9 mai Putin să anunțe de fapt intrarea în război a Rusiei, care să-i dea posibilitatea să aducă mai multe trupe pe front, să treacă la o mobilizare generală. Trebuie să înțelegem că, de fapt, regimul Putin își joacă existența în momentul de față și chiar dacă acum societatea rusă este puțin dispusă să adopte acțiuni anti-război, privațiunile economice care devin din ce în ce mai evidente vor face pe foarte multă lume să renunțe la suportul pentru acest război.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus duminică într-un interviu pentru televiziunea italiană Mediaset că Rusia nu caută să termine războiul pe 9 mai și că militarii ruși nu-și vor ajusta artificial acțiunile la vreo dată anume.

Foto: Shutterstock