Proconsul vine luni în ‘Deşteptarea’

Monica, Vlad şi George le-au pregătit ascultătorilor Europa FM o întâlnire specială chiar la început de săptămână.

Luni dimineaţă, în emisiunea ‘Deşteptarea’, Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu îi vor avea invitaţi pe Bodo şi Dragoş de la Proconsul. Care sunt planurile trupei şi mai ales suprizele pentru ascultătorii Europa FM veţi afla ascultând ‘Deşteptarea’ luni, după ora 7:00.

Trupa Proconsul a devenit cunoscută în 1999, când a lansat maxi-single-ul de debut ‘De la ruşi’, deşi membrii formaţiei cântau de mult timp împreună.

Convinşi că pot reuşi pe scena mare, şi-au schimbat numele din Take Five în Proconsul şi au compus primele piese originale. Materialul, care cuprindea piesele ‘De la ruşi’ şi ‘Barosanu’, s-a bucurat de succes imediat.

În 2000, cu piesa ‘Cerul’, formaţia obţine locul al treilea la festivalul de la Mamaia, secţiunea Creaţie. În acelaşi an, apare albumul ‘Tatuaj’, în care sunt incluse piesele ‘Cerul’, ‘Fata cu tatuaj’, ‘De la Ruşi’.

În 2002, albumul ‘Mi-ai luat inima’ primeşte discul de aur pentru vânzări de 50.000 de unităţi. În 2003 apare cel de-al patrulea produs, ’10 Poveşti’, care se vinde în 20.000 de exemplare, iar single-ul ‘Nu mi-e bine fără tine’ are parte de un videoclip inedit. Urmează apoi, în 2004, albumul ‘5’, care marchează cinci ani de Proconsul.

Cel mai recent material discografic, din 2011, este un ‘Best of Proconsul’