Prioritate la vacanţă: Veliko Târnovo

Una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă pe care le oferă Bulgaria este oraşul Veliko Târnovo („marele Târnovo”).

Veliko Târnovo, cunoscut şi sub numele de „Orașul Țarilor”, se afla pe malul râului Iantra. În Evul Mediu, între anii 1185-1393, Veliko Târnovo a fost capitala Țaratului vlaho-bulgar, atunci sub numele de Tarnovgrad.

Astăzi, Veliko Târnovo este un oraș bulgar important, în care se află două universități și care are o viață culturală și artistică efervescentă.

Farmecul medieval al oraşului se păstrează şi astăzi, datorită străzilor înguste, cu ateliere meşteşugăreşti, care te poartă spre trecut.

Orașul vechi se afla pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Sveta Gora. Fostele reședințe ale țarilor și ale patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar se află pe dealul Țareveț.

În apropierea oraşului, la 30 de kilometri distanţă, se găseşte Mănăstirea Dryanovo, care atrage mii de turiști datorită cadrului natural deosebit.

Lângă Veliko Târnovo se află satul Arbasani, ce oferă un peisaj spectaculos datorită faptului că majoritatea caselor sunt din piatră.