Prioritate la vacanță: Nisipurile de Aur

Ultimii ani au adus o creștere acceelerată în popularitate a stațiunii bulgărești Nisipurile de Aur. Situată la 17 km nord de centrul orașului Varna, Nisipurile de Aur este în apropierea unui parc natural, arie protejată, iar pentru amantorii de relaxare stațiunea este deschisă din luna aprilie până în octombrie. Temperatura medie a verii este de 27 grade C, iar a apei de circa 24 grade C.

Renumită mai ales pentru plaja lungă și lată, apele curate și posibilitățile de distracție cu parcuri acvatice și cluburi, stațiunea mai găzduiește și câteva atracții aparte. Printre ele, cel mai vizitat obiectiv turistic și religios din regiune – Mănăstirea Aladzha. Este o construcție medievală ridicată în interiorul unei peșteri cu o înălțime de peste 25 de metri, deasupra platoului Franga. În perioada Imperiului Bulgar din secolul al XII-lea, mănăstirea a fost un refugiu pentru călugări, iar până în secolul al XVIII lea a funcționat ca edificiu de cult închinat Sfintei Treimi. Astăzi, mănăstirea este una dintre cele mai populare atracții bulgărești.

Europa FM îți dă Prioritate la Vacanță, în fiecare zi, pe Drum cu Prioritate. Pentru că ai găsit destinația din această săptămână, te poți înscrie la concurs!