Confidenţialitate

Primul antrenament al naționalei la Würzburg | Radu Drăgușin, impresionat : „Câți români au fost aici pentru noi… Este un sentiment de mândrie” | VIDEO

Tricolorii au avut, marți, la ora locală 11.00, ora Germaniei, primul antrenament de la EURO, deschis presei și publicului. Aproape 4000 de fani de toate vârstele au venit pe „Akon Arena” din Würzburg, pentru a vedea antrenamentul jucătorilor lui Edi Iordănescu. (Foto: FRF.ro, Radu Drăgușin la primul antrenament din Germania)

Naționala de fotbal a ajuns, luni seară, la Würzburg (în nordul Bavariei). Jucătorii și staff-ul tehnic s-au cazat într-un hotel de 4 stele. Acolo este „baza” echipei României pe durata Campionatului European.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Radu Drăgușin, fundaș central la Tottenham în Premier League, a făcut primele declarații după ce echipa națională a ajuns în Germania și a fost întâmpinată de mulți români:

„Pot să spun că este foarte mult entuziasm printre noi. Adică, din momentul în care am aterizat, am văzut cum ne-au primit oamenii… Cum am ajuns la hotel, câți români au fost aici pentru noi… Iar hotelul, cum este decorat pentru noi, toate camerele, afișele cu noi din timpul calificării. Este un sentiment de mândrie, pot să spun, pentru că este un lucru la care am muncit, pe care ni l-am dorit, să ajungem aici și să vedem cu ochii noștri rezultatul calificării și, mai presus de atât, miza care este aici. Este un sentiment plăcut.”

 

Tricolorii stau într-un hotel de 4 stele din Würzburg, oraș numit și „Praga Germaniei”. Se pregătesc pe stadionul unei echipe locale, arenă aflată la 4 km de hotel. Radu Drăgușin speră ca la stadion să vină cât mai mulți suporteri români.

Würzburg, oraș cu 130.000 de locuitori, are și o comunitate de câteva mii de români.

„Sper să avem cât mai mulți fani pe stadioane la acest EURO și să ne susțină. Ei trebuie să înțeleagă un lucru: poate nu își dau seama cât de importanți sunt ei în momentele dificile, în momentele în care lucrurile nu merg bine. Un cântec sau un «Hai, România!» cântat de tot stadionul îți dă o energie incredibilă în momentul acela”.

Andrei Ștefan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 4000 de fani de toate vârstele au venit pe „Akon Arena” din Würzburg, pentru a vedea antrenamentul jucătorilor lui Edi Iordănescu.

„Vă mulțumim pentru încrederea voastră”, a fost mesajul cu care fotbaliștii au intrat pe teren, pe acordurile imnului României. Jucătorii au purtat tricouri personalizate cu numele și cu CV-ul fiecăruia pe spate.

Fanii din tribune, români și localnici deopotrivă, au aplaudat pe întreaga durată a antrenamentului, fiind recompensați la final de către sportivi cu tricouri, poze și autografe.

Cel mai mult s-au bucurat copiii din Wurzburg, care s-au învoit de la școală pentru acest eveniment. Cei mici au primit steaguri tricolore, au fost pictați pe obraz și au scandat numele țării noastre.

Tricolorii vor debuta luni, 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen.