Confidenţialitate

Primii 24 de ani

” Ascultați Europa FM. Este ora 16.00. Din acest moment suntem împreună. Viața s-a schimbat!”. Acestea au fost primele cuvinte care s-au auzit la lansarea primului post privat de radio din România, cu acoperire națională. Pe 26 mai 2000, Europa FM prindea viață și începea să suprindă momentele care au schimbat viețile noastre, ale tuturor. Am fost martorii unor evenimente excepționale care ne-au influențat prezentul și ne-au definit viitorul. Am devenit parte din viața tuturor ascultătorilor noștri iar ei au devenit parte din viețile noastre. Fiecare secundă a celor 24 de ani ne-a adus mai aproape, martorii ai momentului actual, încercând să descoperim ce ne așteaptă.

Viața s-a schimbat odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. S-a schimbat apoi odată cu apartența țării noastre la Alianța Nord Atlantică, și se va schimba iar atunci când vom putea călători fără controale la graniță.

Europa FM a fost primul post de radio din România care și-a invitat ascultătorii să participe la emisiunile sale prin SMS. Comunicarea s-a schimbat uluitor în ultimii 24 de ani și, odată cu ea, și competențele noastre, ale tuturor. Telefoanele și televizoarele inteligente, apariția platformelor sociale, a canalelor de comunicare instant sau dezvoltarea Inteligenței Artificiale au schimbat prezentul și influențează viitorul. Viteza medie de download și de upload în rețelele fixe prin WiFi sau prin internet mobil au crescut de la an la an. Înțelegerea acestor termeni este ceva ce nu ne-am fi imaginat acum 24 de ani. Acum este o realitate de care ne bucurăm cu toții și care a schimbat chiar și modul în care citim sau vizionăm o peliculă. De la un singur mall, cât avea România în anul 2000, am ajuns la aproape 40. Facem cumpărături în centre comerciale moderne sau, simplificat, online.

Nu ne-am imaginat niciodată că un virus, apărut într-o țară aflată la mii de kilometri distanță, ne va schimba iremediabil viețile. Speranța a unit lumea întreagă și împreună am fost martorii evoluției științifice în timp record. Iar un război atât de aproape de granițele noastre era ceva de neconceput acum două decenii.

Momentele excepționale ale ultimilor 24 de ani vor fi regăsite pe frecvențele Europa FM dar și aici, în următoarele zile.